- Białostocka jest połączeniem wyselekcjonowanych ziaren arabiki i wyśmienitej odmiany robusty. Posiada średnią zawartość kofeiny, co powoduje, że można delektować się tym smakiem niezależnie od pory dnia. […]
- Mieszanka Rzeszowska to połączenie nadające delikatnej kwasowości Arabik z Brazylii i Kolumbii wraz z pochodzącą z Rwandy Robustą, która nadaje delikatnej czekoladowej goryczy i przyjemną delikatną piankę. Idealnie sprawdzi się do kaw […]
- Mieszanka Skierniewicka to naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach. Średnie palenie Naszych orginów pochodzących z Brazylii, Kolumbii i Indii pozwala wydobyć czekoladowo- orzechowe […]
- Szczecińska charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i mocnym charakterem. Składa się w 40% z arabiki i 60% z robusty. Jest to kawa idealna dla tych, którzy potrzebują […]
- Warszawska to znakomite połączenie kolumbijskiej arabiki i bardzo intensywnej indyjskiej robusty, który nadaje kawie mocny charakter. Pełnia siły ziaren pochodzi od krótkiego, ale bardzo dynamicznego procesu […]
- Wrocławska pochodzi z kompozycji wysokogatunkowej brazylijskiej arabiki i indyjskiej odmiany robusty. Wyróżnia się akcentami orzechowymi i korzennymi. Robusta zawarta w mieszance ma bardzo mocny charakter, który […]
OSTATNIO NA BLOGU
13 października 2021
W dniach 7-8 października uczestniczyliśmy w II edycji Konferencji Giełd Trójmorza.
22 września 2021
19 września na dziedzińcu Pałacu Prezydenckiego odbyły się Dożynki Prezydenckie.
16 września 2021
Ostatni koncert w ramach hasła „Lato, Muzyka Zabawa” odbył się W Sopocie.
29 września 2020
Poznaj instrukcje parzenia kawy z mniszka różnymi metodami. Poniżej instrukcje dla ekspresu przelewowego, dripa, kawiarki, chemexa, filtru papierowego oraz dla parzenia tradycyjnego.
7 września 2020
Kawa jest owocem. Może występować w wielu odmianach botanicznych. Każda z nich ma
inne cechy, na które plantatorzy kawy zwracają uwagę.