POZNAJ SMAK SIEDLECKIEJ MANUFAKTURY KAWY

 
 

2017

Siedlecka Manufaktura Kawy powstała w 2017r. z pasji do kawy. Ziarna eksportujemy z najróżniejszych zakątków świata – Brazylii, Indii, Kolumbii, Etiopii od sprawdzonych dostawców. Sami wypalamy kawę w najwyższej jakości piecach, robimy cuppingi przy udziale uznanych basistów. Dbamy o to, żeby nasze mieszanki były na jak najwyższym poziomie i zadowalały nawet najbardziej wymagających klientów.

 
 
 

Każde ziarno

Jako firma rozwijamy się bardzo prężnie, mieszanki naszych kaw dostępne są w wielu sklepach w całej Polsce. To co nas charakteryzuje, to ogromna pasja do samego produktu, jakim jest kawa. Wybierając nasz produkt, masz pewność, że dostaniesz kawę wypaloną w małej manufakturze, gdzie dba się o każde ziarno.

 
 

PROCES TWORZENIA KAWY

 
iconfinder_barista-icons_coffea-arabica_10466741

Importujemy ziarna

Nasze ziarna pochodzą z najróżniejszych zakątków świata – Brazylii, Indii, Kolumbii, Etiopii. Sprowadzamy je od sprawdzonych dostawców, z którymi jesteśmy w stałym kontakcie.
iconfinder_barista-icons_coffee-bean_889379 (1)2

Wypalanie

Zielone ziarno wypalamy w piecu firmy PROBAT, czyli jednego z najlepszych producentów pieców na świecie. Proces wypalania odbywa się przy udziale roasterów, który kontrolują wypał przez cały okres palenia.
iconfinder_barista-icons_milk-jug_10466823

Cupping

Po wypale organizowany jest cupping, czyli degustacja kawy w celu oceny rodzaju oraz jakości zarówno zapachu, jak i smaku naparu z palonych ziaren kawowca.
iconfinder_barista-icons_milk-package_10466804

Pakowanie i wysyłka

Jeśli już mamy pewność, że kawa została prawidłowo wypalona, pakujemy ją w specjalne opakowania z wentylkiem i wysyłamy do klienta.
 
 

JAK WYPALAMY KAWĘ?

Obejrzyj wideo poniżej aby dowiedzieć się jak dokładnie wypalana jest kawa w naszej manufakturze.

SMK OD KUCHNI

SKLEP