- Białostocka jest połączeniem wyselekcjonowanych ziaren arabiki i wyśmienitej odmiany robusty. Posiada średnią zawartość kofeiny, co powoduje, że można delektować się tym smakiem niezależnie od pory dnia. […]
- Szczecińska charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i mocnym charakterem. Składa się w 40% z arabiki i 60% z robusty. Jest to kawa idealna dla tych, którzy potrzebują […]
- Warszawska to znakomite połączenie kolumbijskiej arabiki i bardzo intensywnej indyjskiej robusty, który nadaje kawie mocny charakter. Pełnia siły ziaren pochodzi od krótkiego, ale bardzo dynamicznego procesu […]
- Wrocławska pochodzi z kompozycji wysokogatunkowej brazylijskiej arabiki i indyjskiej odmiany robusty. Wyróżnia się akcentami orzechowymi i korzennymi. Robusta zawarta w mieszance ma bardzo mocny charakter, który […]
OSTATNIO NA BLOGU
29 września 2020
Poznaj instrukcje parzenia kawy z mniszka różnymi metodami. Poniżej instrukcje dla ekspresu przelewowego, dripa, kawiarki, chemexa, filtru papierowego oraz dla parzenia tradycyjnego.
7 września 2020
Kawa jest owocem. Może występować w wielu odmianach botanicznych. Każda z nich ma
inne cechy, na które plantatorzy kawy zwracają uwagę.
31 sierpnia 2020
Nasza opowieść zaczyna się 15 kilometrów na wschód od Patrocinio, w stanie Minas Gerais
w Brazylii.