• Białostocka jest połączeniem wyselekcjonowanych ziaren arabiki i wyśmienitej odmiany robusty. Posiada średnią zawartość kofeiny, co powoduje, że można delektować się tym smakiem niezależnie od pory dnia. […]
  • Ziarna Gdańskiej pochodzą prosto z Brazylii i Kolumbii. Cechuje je niska zawartość goryczkowego posmaku oraz lekka kwasowość. Zadowoli miłośników słodkich nut, jak i mlecznego, orzechowo-czekoladowego aromatu. […]
  • Krakowska to kawa dodająca energii i pobudzająca do działania, ale jednocześnie delikatna o wyrazistym smaku. Jest to idealna propozycja dla oczekujących od kawy czegoś więcej niż […]
  • Poznańska ma delikatny, ale jednocześnie wyrazisty korzenny smak, który jest wynikiem doboru najwyższej jakości ziaren. Wyczuwalny jest słodki i kremowy aromat. Poznańska ma niską zawartość kofeiny […]
  • Siedlecka to wysublimowane połączenie arabik z Etiopii, Brazylii i Kolumbii. Subtelnie przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako Espresso, uwalniając pełnię […]
  • Szczecińska charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i mocnym charakterem. Składa się w 40% z arabiki i 60% z robusty.  Jest to kawa idealna dla tych, którzy potrzebują […]
  • Toruńska została opracowana z myślą o różnorodnych potrzebach naszych klientów. W skład mieszanki wchodzą najlepsze odmiany brazylijskiej arabiki i charakterne ziarna robusty. Ten produkt cechuje krótki, […]
  • Warszawska to znakomite połączenie kolumbijskiej arabiki i bardzo intensywnej indyjskiej robusty, który nadaje kawie mocny charakter. Pełnia siły ziaren pochodzi od krótkiego, ale bardzo dynamicznego procesu […]
  • Wrocławska pochodzi z kompozycji wysokogatunkowej brazylijskiej arabiki i indyjskiej odmiany robusty. Wyróżnia się akcentami orzechowymi i korzennymi. Robusta zawarta w mieszance ma bardzo mocny charakter, który […]

OSTATNIO NA BLOGU

29 września 2020
Instrukcja parzenia kawy z mniszka

INSTRUKCJE PARZENIA KAWY Z MNISZKA

Poznaj instrukcje parzenia kawy z mniszka różnymi metodami. Poniżej instrukcje dla ekspresu przelewowego, dripa, kawiarki, chemexa, filtru papierowego oraz dla parzenia tradycyjnego.
7 września 2020

WYDAJNOŚĆ I JAKOŚĆ KAWY

Kawa jest owocem. Może występować w wielu odmianach botanicznych. Każda z nich ma inne cechy, na które plantatorzy kawy zwracają uwagę.
31 sierpnia 2020

PATROCINIO, BRAZYLIA

Nasza opowieść zaczyna się 15 kilometrów na wschód od Patrocinio, w stanie Minas Gerais w Brazylii.
  • Białostocka jest połączeniem wyselekcjonowanych ziaren arabiki i wyśmienitej odmiany robusty. Posiada średnią zawartość kofeiny, co powoduje, że można delektować się tym smakiem niezależnie od pory dnia. […]
  • Krakowska to kawa dodająca energii i pobudzająca do działania, ale jednocześnie delikatna o wyrazistym smaku. Jest to idealna propozycja dla oczekujących od kawy czegoś więcej niż […]
  • Poznańska ma delikatny, ale jednocześnie wyrazisty korzenny smak, który jest wynikiem doboru najwyższej jakości ziaren. Wyczuwalny jest słodki i kremowy aromat. Poznańska ma niską zawartość kofeiny […]
  • Siedlecka to wysublimowane połączenie arabik z Etiopii, Brazylii i Kolumbii. Subtelnie przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako Espresso, uwalniając pełnię […]
  • Szczecińska charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i mocnym charakterem. Składa się w 40% z arabiki i 60% z robusty.  Jest to kawa idealna dla tych, którzy potrzebują […]
  • Wrocławska pochodzi z kompozycji wysokogatunkowej brazylijskiej arabiki i indyjskiej odmiany robusty. Wyróżnia się akcentami orzechowymi i korzennymi. Robusta zawarta w mieszance ma bardzo mocny charakter, który […]
SKLEP