Etiopia | Siedlecka Manufaktura Kawy
  • Białostocka jest połączeniem wyselekcjonowanych ziaren arabiki i wyśmienitej odmiany robusty. Posiada średnią zawartość kofeiny, co powoduje, że można delektować się tym smakiem niezależnie od pory dnia. […]
  • Chełmska to połączenie dwóch odmian kaw, pochodzących z Brazylii oraz Indii, które zachwycają idealnym balansem pomiędzy delikatną goryczką, kwasowością i subtelną słodyczą. Charakteryzuje się śmietankową cremą, […]
  • Ziarna Gdańskiej pochodzą prosto z Brazylii i Kolumbii. Cechuje je niska zawartość goryczkowego posmaku oraz lekka kwasowość. Zadowoli miłośników słodkich nut, jak i mlecznego, orzechowo-czekoladowego aromatu. […]
  • Mieszanka Katowicka sprosta wymaganiom zarówno kochającym mocną robustę jak i amatorom delikatnej i aromatycznej Arabiki, a przede wszystkim doda energii i smaku. Jej zalety to moc, goryczka oraz gęsta pianka. Dopełnieniem tego […]
  • Krakowska to kawa dodająca energii i pobudzająca do działania, ale jednocześnie delikatna o wyrazistym smaku. Jest to idealna propozycja dla oczekujących od kawy czegoś więcej niż […]
  • Mieszankę Łódzką charakteryzuje wyczuwalna nuta migdałowo-karmelowa, zbalansowana gorycz połączona z delikatną, wiśniową kwasowością. Kawa posiada niewielką zawartość kofeiny, dzięki czemu idealnie nadaje się zarówno do espresso jak i do kaw […]
  • Mieszanka Lubelska to połączenie trzech arabik z najlepszych plantacji. Ich proporcje oraz stopień palenia to efekt długiej pracy, której efekt końcowy zdecydowanie przekroczył Nasze oczekiwania. Wyczuwalna nuta karmelowo-czekoladowa idealnie podkreśli […]
  • Poznańska ma delikatny, ale jednocześnie wyrazisty korzenny smak, który jest wynikiem doboru najwyższej jakości ziaren. Wyczuwalny jest słodki i kremowy aromat. Poznańska ma niską zawartość kofeiny […]
  • Mieszanka Rzeszowska to połączenie nadające delikatnej kwasowości Arabik z Brazylii i Kolumbii wraz z pochodzącą z Rwandy Robustą, która nadaje delikatnej czekoladowej goryczy i przyjemną delikatną piankę. Idealnie sprawdzi się do kaw […]
  • Siedlecka to wysublimowane połączenie arabik z Etiopii, Brazylii i Kolumbii. Subtelnie przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako Espresso, uwalniając pełnię […]
  • Mieszanka Skierniewicka to naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach. Średnie palenie Naszych orginów pochodzących z Brazylii, Kolumbii i Indii pozwala wydobyć czekoladowo- orzechowe […]
  • Szczecińska charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i mocnym charakterem. Składa się w 40% z arabiki i 60% z robusty.  Jest to kawa idealna dla tych, którzy potrzebują […]
  • Toruńska została opracowana z myślą o różnorodnych potrzebach naszych klientów. W skład mieszanki wchodzą najlepsze odmiany brazylijskiej arabiki i charakterne ziarna robusty. Ten produkt cechuje krótki, […]
  • Warszawska to znakomite połączenie kolumbijskiej arabiki i bardzo intensywnej indyjskiej robusty, który nadaje kawie mocny charakter. Pełnia siły ziaren pochodzi od krótkiego, ale bardzo dynamicznego procesu […]
  • Wrocławska pochodzi z kompozycji wysokogatunkowej brazylijskiej arabiki i indyjskiej odmiany robusty. Wyróżnia się akcentami orzechowymi i korzennymi. Robusta zawarta w mieszance ma bardzo mocny charakter, który […]

OSTATNIO NA BLOGU

13 października 2021

KONFERENCJA GIEŁD TRÓJMORZA

W dniach 7-8 października uczestniczyliśmy w II edycji Konferencji Giełd Trójmorza.
24 września 2021

FESTIWAL FILMOWY W GDYNI

SMK na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.
22 września 2021

DOŻYNKI PREZYDENCKIE 2021

19 września na dziedzińcu Pałacu Prezydenckiego odbyły się Dożynki Prezydenckie.
16 września 2021

ZAKOŃCZENIE WAKACYJNEJ TRASY DWÓJKI

Ostatni koncert w ramach hasła „Lato, Muzyka Zabawa” odbył się W Sopocie.
29 września 2020
Instrukcja parzenia kawy z mniszka

JAK PARZYĆ KAWĘ Z MNISZKA

Poznaj instrukcje parzenia kawy z mniszka różnymi metodami. Poniżej instrukcje dla ekspresu przelewowego, dripa, kawiarki, chemexa, filtru papierowego oraz dla parzenia tradycyjnego.
7 września 2020

WYDAJNOŚĆ I JAKOŚĆ KAWY

Kawa jest owocem. Może występować w wielu odmianach botanicznych. Każda z nich ma inne cechy, na które plantatorzy kawy zwracają uwagę.
  • Mieszanka Lubelska to połączenie trzech arabik z najlepszych plantacji. Ich proporcje oraz stopień palenia to efekt długiej pracy, której efekt końcowy zdecydowanie przekroczył Nasze oczekiwania. Wyczuwalna nuta karmelowo-czekoladowa idealnie podkreśli […]
  • Poznańska ma delikatny, ale jednocześnie wyrazisty korzenny smak, który jest wynikiem doboru najwyższej jakości ziaren. Wyczuwalny jest słodki i kremowy aromat. Poznańska ma niską zawartość kofeiny […]
  • Siedlecka to wysublimowane połączenie arabik z Etiopii, Brazylii i Kolumbii. Subtelnie przeplatają się w niej nuty orzechowe, migdałowe i owocowe. Świetnie smakuje jako Espresso, uwalniając pełnię […]
SKLEP